29 March 2009

protezte

Circa 2000 de persoane au protestat duminica in Capitala fata de prevederile unei hotarari de Guvern privind dispozitivele medicale implantabile (proteze). Oamenii sustin ca dispozitivele sunt de fapt cipuri prin care autoritatile ii pot monitoriza permanent pe beneficiari,

8 comments:

Lheea said...

am vazut un banner mare cu "Cerem ca Biserica sa condamne implantarea cipurilor la oameni"
I was like :O :O :O

mayfly said...

dar nici protezele n-ar trebui folosite, ca si prezervativele; pt ca nu lasa voia domnului sa se implineasca; daca el a vrut sa ramai olog, atunci olog trebuie sa fii; sa te tarasti pe strada ca o rama neputincioasa, pacatos netrebnic ce esti!

Immortal Ping said...

perfecti decat in fata domnului sa fim, cum s-ar zice sau proteza cu cip, cel mai nou pacat capital, pacatul cibernetic

dj plan b said...

bai eu vroiam mai de mult sa va zic ca nu suntem foarte departe de momentul in care oamenii paralizati vor incepe, cu ajutorul tehnologiei, sa mearga din nou. Sunt 3 directii de cercetare care duc in zona aia:
cercetarea pe exoschelete pentru batrani- chestie care se va putea extinde si la cei in scaun cu rotile
cercetarea pe celulele stem care sa refaca tecile de mielina din tesutul nervos si astfel sa refaca transmisia nervoasa la memebrele inferioare
cercetarea pe proteze inteligente- brate, picioare etc.

Undeva astea 3 se vor uni si oamenii handicapati motor nu vor mai fi handicapati motor.

Desigur, la inceput va fi foarte scump, apoi ze economies of scale vor intra in functiune si uite asa isi pierde omul locul de parcare din fata supermarket-ului.

Ceea ce ma duce cu gandul la noile probleme etice ce vor decurge din asta:

complet contra-intuitiv, vom descoperi ca, desi isi vor putea permite solutia salvatoare, multi oameni vor refuza s-o aplice. Nu din considerente religioase si nici din cauza unei aversiuni catre noile tehnologii. Ci pur si simplu pentru ca astfel ar intra in normalitate si n-ar mai fi considerati speciali.

O alta problema se va naste din aplicarea tehnologiilor pentru oamenii normali ce le vor folosi pentru imbunatatirea conditiei umane. Vor aparea oamenii-cangur, oamenii-gheepard, oamenii-urs, oamenii-elefant.

Immortal Ping said...

sa rad, doamne, sau sa fug?

dj plan b said...

sa-ti iei si tu

psalmplasma said...

auzi ma doru, nu vrei tu sa'ti faci blog separat? :D

dj plan b said...

ai ceva de zis si nu stii cum? hai sa te ajut eu:
cu cuvintele tale. doua puncte si litera d mare.