18 September 2010

trolling extraordinaire

Bonjour lepre nerecunoscatoare.

Vin cu aceasta contributie pentru ca simt nevoia ca “partea mea” necesita un pic de artilerie grea, si cum au inceput deja argumentele “ad hominem” cu “ba tu carti citesti?”, cred ca e cazu’ sa se niveleze un pic teatru de batalie.

Precum voi afirma aici si precum se va poate deduce din cele de mai jos, eu sunt unul dintre acei oameni contrari voua care chiar citeste carti. Bine, citeam carti cand inca mai era ceva care nu stiam. Vreau sa se ia ca atare din start ca eu stiu tot, eu sunt tot, si eu sunt mai batran ca stelele. Iar cand eu zic ceva, este in contextul unei comparatii cu toate opi-urile produse vreodata de humankind, deci este un fapt complet obiectiv.

Dati-mi voie sa va impartasesc un alt pasaj din textul personal citat de prietenul clontz. “te simti barbat ca ai inmuiat puta intr-o vrajitoare, si ca tac-tu mare bei si tu berea din halba, si ti-a dat un pic mustata, cand eu din clasa opta imi tot descurc pula din barba”.

Acestea fiind spuse si injuriile grotesti de rigoare fiind consumate, din partea mea cel putin, trebuie precizat ca citatul initial, desi la vremea lui dedicat unei alte minoritati muzicale diletante locale, vi se potriveste de minute. Bineinteles ca de la al 5lea post, primu’ vostru argument este “femei hurr durr durr”. Precum am spus… ati inceput si voi o pubertate tarzie pe la 24 de ani, va cresteti o mustata sovaielnica, v-a supt una pula dupa un “workshop” cu 15 oameni la institutu’ francez, si va simtiti deodata “artisti”.

Acum, a nu se intelege ca repudiez cuvantu’ “artist”. Cui nu-i place sa-si zica artist? Este un termen grozav, cu o incarcatura narativa plina de angoase, bachanalii, viata la maxim, simturi la maxim, etc. Problema e cand cersetori fac un partz si un prost aplauda si fac greseala de a se simti chiar si o secunda “artisti”. Bineinteles, nu au inspiratia, imaginatia, sau pregatirea tehnica sa faca ceva destul de vizionar sau bombastic sau transcendentalo-umanist-mistic-gay cat sa merita handle-u’ de “arta”, asa ca o dau in partea proasta si se pisa in intentiile vechi ale unui eno sau unui reich sau chiar si ale unui abhorent cage, ale unui suprematist malevichian sau ale unui mai tarziu YBA, si gasesc in minimalism o carja. si asta nici macar nu e ion pe care-l descriu. asta e un din gloata de imitatori villalobos circa 2000 intr-o zi proasta.

ion este toata chestia asta, doar PREA TARZIU (vezi filmul lu pintilie pentru un subscript la chestia asta) + inecata in apatie comunista si lipsa romaneasca de ambitie + mult, mult mai putina “profesie” la mijloc. si prin extensie, toata tagma asta local-records. revenind la argumentul mustatei, ce faci cand te “simti adult” dar faci muzica ieftina de atras tarfe pastilate care se cred devoratoare de muzica dar sunt de fapt devoratoare de pula de hipster? Pui peste muzica cuvinte mari si-ti bagi pula. Nu ma intelegi gresit, miscarea in sine este intr-un mod pervers foarte matura, gandita, capitalista and all that. Doar de n-ar fi atat de romaneasca si transparenta. Trist e cand va si iese. Si odata, in alta viata, am fost acolo langa voi si m-am bucurat cand va iesea, am zis ca bravo voua mai copii, ca macar aduceti atentie p-aici, ca “se intampla ceva in Romania cat de cat”, chiar daca muzica tot de cacat era. Am zis ca ok, pana venim noi, voi sunteti primu pas stangaci intru internationalism. Da’ nu, voi dupaia va faceti LOCAL RECORDS si hai sa ne mai balacim mocnit un pic in mucii nostrii danubiano-pontici ca tati o sa ne dea bani forever si mai sunt vrajitoare de futut la nush ce house-party naspa la periferie si etc. Sunteti propriu argument contrar si propria parodie, numai prin nume. Ce zicem noi sunt numai niste lamentari, pana la la urma la fel de patetice, dar etern in plus.

Habar nu aveti ce bine o aveti in discutia asta. Regele suprem este un om mult deasupra cuvintelor, care a crezut ca mai mult de o voma si o poza nu merita discutia asta, si a avut dreptate.

Iar Clontz este un cavaler, mai flacai mai. Clontz imi este un bun prieten, ne cunoastem de cand mancam planete impreuna pe cand voi descopereati focu’. Norocu vostru’ este ca el are atata patos pentru subiectu’ asta incat simte nevoia sa se reduca la nivelu’ vostru’ si sa, CHECK THIS, POARTE UN ARGUMENT CU VOI. ha ha. Cand ar fi putut, mult mai elegant si nonsalant, sa posteze asa oricare din cele 3 piese random care lea facut alaltaieri or something si sa va ia piuitu’. Deci, ce nu intelegi voi, e ca clontz si-a ales pseudonimu’ foarte cu schepsis, pentru ca dupa el ar trebui sa urmeze ciocu’ mic.

carapacele noastre muritoare sunt mai tinere ca ale voastre, probabil. dar noi existam dinainte de existat. si cu asta vine un intreg bagaj de adevar, de angoase proaste, de o munca infinita pentru ca niciodata nu e de ajuns, pentru ca niciodata nu suna destul de bine, pentru ca niciodata nu e EQu cum trebuie sau ratia la compresor potrivita pe snare sau destul de squashed sau destul de subby sau nu feed un operator bine in altu cum trebuie sau nu sunt destul odd harmonics sau nu e bine calibrat sweepu’ pe wavetable sau ETCETERA AD NAUSEM… NU E EXACT CUM TREBUIE CA SA SUNE CA UN MILION DE SORI EXPLODAND. pentru ca dupa ce ai vazut asta, si ai trecut prin un milion de vieti pana sa exista tehnologia sa-ti permita sa arati si la altii cum e, nu POTI sa nu faci asta.

dar, amuzant e ca, astea sunt problemele noaste. astea sunt misticismele noastre gay, de ARTISTI. asta se intampla doar in capu’ nostru. in realitate, noi va dam o piesa asa cu juma de cur, si voi paramecii sariti imediat in sus si va apucati cu cilii libidinosi de noi si cu ochii mari ne intrebati “DIN CE SAMPLE PACK E PADU ALA OMG E INCREDIBIL”. si noi, mult prea umil, etern mult prea umil pentru ca e greu sa nu fii umil cand apasa un univers pe tine, raspundem “plm am facut eu un patch plm”. cand raspunsul ar trebui sa fie sa va rastignim.

noi suntem zei antediluvieni obositi si chinuiti de imortalitate. ne miscam greu dar nu putem fi opriti.

copii batrani o sa va ingroape.

Gehenna fraierilor.

yog soggoth a vorbit.

4 comments:

Anonymous said...

te cred „mai bătrân ca stelele“ –majoritatea formelor de senilitate avansată se instalează la vreo 90 de ani, iar tu demonstrezi clar c-ai depăşit de mult vârsta

Unknown said...

Salve !
Imi place cu ce va ocupati , se pare ca suntem pe aceeasi lungime de undaaaa \m/ !
V-ar interesa un schimb de link-uri cu http://tndband.blogspot.com ?
bless…

Gigi Buzereci said...

insider frustrat?

psalmplasma said...

tl;dr

Tudorache Alexandru - nu.