05 April 2009

un megapixel face cat o mie de cuvinte



G20 in London @ TheBigPicture.

the carlsberg drinking horse with a yellow daffodil in his right nostril, i don't get it.

26 comments:

Strangelove said...

se explica prin apelul la plaja de sub caldaram.

Sous les pavés, la plage!

Strangelove said...

adica un cal care alearga liber pe plaja. cu narcise galbene in prim plan.

Strangelove said...

de fapt e un cal care trage o trasura Carlsberg pe o plaja superba, cu un soare bland si o lumina moale, cu sunete ireale scoase de delfini ce puncteaza albastrul apei ca in finalul unei scrisori de dragoste franta...
cu narcise galbene in prim plan.

dj plan b said...

imi pare rau, dar geamuri din astea sparte cu dslr-uri care iti acopera fiecare unghi al aruncarii arata fix ca Tradati in Dragoste or smth.

am impresia ca anarhistii astia n-ar fi nimic fara un summit sanatos da' si summit-urile par sa aiba, institutional, reglementat nevoie de anarhisti.

parca-i si vad la sedinta de debriefing de la strassbourg:
cladire in flacari- check
interventie in forta a politiei in prime time-check

nimic nu mai e sacru. Se intoarce Bakunin in mormant!

Immortal Ping said...

i concur. nu se poate anarhie fara dslr, nu se poate summit fara opozitie. lumea care protesteaza e mai impliciata macar aparent, iar dslr-ul genereaza macar discutii despre dslr-uri. in plus, ai ocazia sa vezi cai care beau carlsberg si au o dafodila in nara dreapta.

pretty pretty images, though...

Strangelove said...

o poza cu 50 de fotografi si 1 demonstrant care sparge o vitrina cu un lcd si discutia a ajuns la dslr-uri?

Immortal Ping said...

pai pe mine asta m-a frapat impresionat. fix asta. si calul carlsberg cu o dafodila galbena in nara dreapta. e o imagine de vis. surprinsa desigur cu un dslr

Strangelove said...

inainte era un aparat de fotografiat la 50 de demonstranti. sau 500...

dj plan b said...

eu ziceam pur si simplu ca nu mai e nimic autentic. am ajuns sa suspectez intalniri pre-summit-uri intre politie si anarhisti, unde isi stabilesc fiecare rolul si atributiile. La fel cum vorbesc sefii de galerie unde sa se intalneasca pt. trosneala.

Strangelove said...

glumesti, nu? :)

dj plan b said...

bai nu. Eu cred asa: dupa Seattle si Genova, unde lucrurile chiar au scapat de sub control acum s-a ajuns la un fel de status quo in care ambele parti au obiectivele indeplinite si societatea merge mai departe fara conflicte si mai ales presiuni acumulate inutil in sanul sau :)

Exact ca la un turneu mondial de footbal. Singura diferenta dintre holigani si anarhisti este ca ultimii au citit mai mult la viata lor. Si nu cred ca asta e neaparat un lucru bun.

Strangelove said...

"fara conflicte si mai ales presiuni acumulate inutil in sanul sau"?
cred ca traim in universuri paralele. mie mi se pare ca din contra, conflictele incep sa se adanceasca. pana acum a fost un dolce farniente.

Immortal Ping said...

nu, eu sunt de acord cu dj B. nu ne mai permitem trosneli scapate de sub control, asa cum nu ne permitem sa nu avem proteste. dar daca sunt de forma, atunci nu mai sunt proteste, iar daca nu mai sunt proteste inseamna ce? ca s-a intamplat cvasi-controlul? ca ni/li se servesc oportunitati de protest doar pt simularea exercitiului civic de participare, acestea fiind in aceleasi timp si frumoase foto-oportunitati de a surprinde calul carlsberg cu o dafodila galbena in nara dreapta, acestea fiind in acelasi timp banoase oportunitati de a creste vanzarile de DSLR-uri.

Strangelove said...

voi vreti sa spuneti ca nu exista proteste serioase in tarile occidentale din cauza ca majoritatea e formata dintr-o clasa mijlocie care nu vede protestul stradal ca pe o rezolvare a problemelor.
in cazul asta nici protestele din 68 n-au fost foarte serioase. si totusi au reusit sa creeze niste monstri destul de seriosi :).

Strangelove said...

majoritatea = majoritatea societatii civile

Immortal Ping said...

nu cred ca mai exista proteste serioase pt ca majoritatea societatii e formata dintr-o clasa de mijloc uber multumita, opusa schimbarilor majore. protestele sunt mondenitati rezervate tinerilor hormonati in cautare de activiste verzi similare. tocmai de aceea e reprezentativa imaginea cu calul care bea carlsberg cu o dafodila galbena in nara dreapta. armasar, deci virilitate, bere deci socializare, floare deci pasnicitate.

Strangelove said...

Sous les pavés, la plage!

...si Pol Pot, plecat de la Paris sa construiasca o noua societate undeva in Asia :). si Red Army Faction (in Germania), Red Brigades (Italia) etc.

dj plan b said...

nici unul din voi n-aveti dreptate. va zic eu cum sta treaba cu (tm):

ze establisment, dupa marile probleme (68 Paris as the benchmark), dupa riot-urile din LA, dupa jsute de alte proteste violente, dupa Seattle si Genova, Atena si alte blocaje de centrale nucleare, dupa lungi si dureroase experiente si studii de caz cu suporterii la fotbal, si-au dat seama ca ceva nu functioneaza in modul lor de reactie:

Daca reactia e prea moale au o problema cu populatia. Vezi batalia de la Costesti. Asa ceva e innacceptabil in Vest pentru ca oamenii platesc impozite pt. salariul politistilor si al comandantilor.
Daca sunt prea reactivi iar au o problema ca nu-i bati pe niste sub-cetateni imigranti ci chiar pe copiii clasei de mijloc care-ti plateste impozitele. Vezi cazul protestatarului impuscat la Genova+ scandalul de dupa.
Si atunci ce faci?

Stategia aleasa este similara cu vechiul banc cu cimitirul: radem, glumim dar in incinta.
Nu stiu daca ati fost atenti la Londra, acum s-au creat niste zone speciale de unde nu se mai putea iesi si intra intre anumite ore. Doar presa si ea destul de greu (am vazut un reportaj la cnn despre asta).
Deci cu alte cuvinte ce face ze establishment?
Zice: Ok, ne-am dat seama ca orice am face voi tot o sa protestati (violent) la orice summit din asta de-l facem noi. Pana acum am incercat sa intelegem structural problema, sa ne infiltram, sa ne dam seama de ce faceti asta, sa va descurajam, etc. Nici un model de deterrence n-a functionat pentru ca, exact ca si in cazul huliganilor la fotball exista elemente reactionare care dau drumul balciului oricearfioricesarintampla. Si multimea, cum va stim, se baga pentru ca oricum la 20 de ani n-ai nimic de pierdut ci doar de castigat. Asa ca in loc sa incercam sa va mai oprim/arestam/batem facem altfel: va dam o zona a voastra stabilita dinainte, cu program ca la servici, unde vii dumneata d-le protestatar si timp de 8-10 ore faci ce vrei tu: flori, cai, vitrine, ciocniri cu politia, pachetul complet.
Singura regula: n-ai voie sa iesi din perimetru intre orele respective. Te bagi?
Si protestataru' ce zice: bine, da sa stii ca eu cand beau sau ceva, vad rosu in fata ochilor, sparg geamuri de banci, cand priveghiul capitalismului, etc.
ze establisment: da sigur, am calculat asta, am lasat special un RBS (care e al tau oricum si nu mai valoreaza nimic) fara panouri de osb, chemam si presa, facem frumos, un platouas sa fie toata lumea multumita.

Si uite cum: -summit-ul merge atza fara incidente. Pt. ca daca-l programezi nu mai incident.

Si uite cum: anarhistul si-a facut numarul, cu poze s-arate la gagici acasa.

toata lumea e fericita sau cel putin foarte obosita.

Iar opinia publica nu zice nimic pentru ca nu s-a intamplat nici o nedreptate pana la urma. Toata lumea a facut ce a vrut, dar, repet, in incinta.

Immortal Ping said...

kudos, decat ca ai zis acelasi si am zis acelasi lucru.

Immortal Ping said...

edit: comentariile la acest post, iata, insumeaza ceva mai mult de 1000 de cuvinte :D

Strangelove said...

pai stai putin, noi despre ce vorbim aici? :)
eu, cel putin, vorbeam de aparentul derizoriu in care au picat demonstratiile actuale - iar poza cu dslr-urile pare ca tocmai asta vrea sa spuna. e ironica si autoironica.
in acelasi timp nu putem sa le consideram derizorii si nici sa le desconsideram pe motiv ca sunt tinute sub control. in masura in care nu suntem de acord cu motivul protestelor (suntem? nu suntem?) eu zic ca nu e nimic de placut in astfel de manifestari, chiar daca apar in prim plan cai cu narcise in nari. nu e nimic creativ intr-o devastare, chiar daca e facuta de personaje pitoresti.
am imbatranit? desigur, e inevitabil.

si totusi, despre ce vorbim?

dj plan b said...

noroc ca nu ne citeste nimeni.

Immortal Ping said...

nimic de placut? tineri exprimand ceea ce simt nu e de placut? forte de ordine competente si facandu-si bine treaba nu e de placut? foto-oportunitati unice nu sunt de placut?
NIMIC DE PLACUT? cinismul tau bate orice record de cinism placut.

Strangelove said...

ziceam ca nu e nimic de placut intr-o devastare. pozele care documenteaza o devastare pot fi interesante, fascinante, dar nu placute. sunt niste subtilitati aici.

cat despre placut tineri care exprima ceea ce simt... nu stiu ce sa zic, depinde de ceea ce simt, nu?

Lheea said...

sa se deschida si la noi o scoala de coregrafie de bataie cu primii clienti drept satenii luati de ape de leshinau azi in fata la tribunal pentru "gigi free", sa predea cerebel si cu o clasa speciala pentru pitzi cu cristina spatar din ce'si aduce aminte cum a batut la ea leo de la strehaia.
de slr-uri nu stiu ce sa zic da eu ma bag sa fac live blogging pe facebook.

psalmplasma said...

cristina spatar? glumesti, pesemne.
avem o eba, de ce sa n'o folosim?